Fryksta vandrarhem

Fryksta vandrarhem

Om man behöver ha någonstans att övernatta när man är i Kil i Värmland, så är Fryksta vandrarhem ett utmärkt val. Här bor man i mysiga rum med en härlig utsikt över sjön Fryken och man har nära till både bad och natur. Man har också nära till andra sevärdheter som till exempel krukmakeriet eller varför inte åka till Karlstad där ”sola alltid lyser”. Det här är ett ställe där alla kommer att trivas, både gamla och unga och här kan man även fira högtidsdagar eller ordna konferenser och workshops. På Fryksta vandrarhem bor du billigt och det finns många rum i olika storlekar att välja på.

Fryksta vandrarhem är Sveriges första stationshus

Om man bor på Fryksta vandrarhem så bor man i ett historiskt hus. Det är nämligen Sveriges första stationshus som byggdes 1851. 1926 upphörde huset som stationshus och det användes istället som pensionat, bostadshus och kontor. Det gjordes en stor renovering 1978 och sedan några år tillbaka är det ett vandrarhem som är mycket populärt att bo på när man är i Värmland. Vandrarhemmet har till och med fått pris av Kils kommun för att man har bevarat byggnaden. Vandrarhemmet anses vara det mest bevarade stationshus i hela Sverige.

Ta en helg på Fryksta vandrarhem

I den här byggnaden som är K-märkt är mycket av de fina snickerierna kvar. Här kan man känna historiens vingslag och få en känsla av hur det såg ut när tågen drog förbi och om man lyssnar riktigt noga kanske man hör ångloken tjuta. När man går genom bygden kan man nästan se hur hästarna drog människor i sina vagnar, före bilens tid. Det är en plats där man hittar lugn och ro och där tiden ibland står stilla. På Fryksta vandrarhem blir man väl omhändertagen av den trevliga personalen som arbetar där. Deras motto är service, kvalitet och prisvänlighet.

En plats med liv och rörelse

För alla naturmänniskor är Fryksta vandrarhem och dess miljö en underbar plats. Här finns motionsspår och härliga vandringsleder. Här vaknar man med en härlig utsikt över sjön och om man vill så kan man ta sig ett dopp. Man kan också ligga på stranden under härliga varma sommardagar och bara njuta. Så varför inte ta en minisemester med barnen? Här finns mycket att både se och göra och om man tycker om golf så kan man slå några bollar på Kils golfbana eller åka in till Karlstad på en shoppingdag.

På Fryksta vandrarhem vaknar man intill naturen och du kan sitta på balkongen och se allt det vackra runtomkring. Passa på att äta en god frukost innan du ger dig ut. Det är ett ställe som har öppet året om och man kan njuta av alla årstiderna. Ta en skidtur på vintern, antingen på längden eller utför. Slalombacken ligger nära vandrarhemmet och skidspår finns inpå knuten. Gå på vandring och se höstens färger eller plocka svamp och bär i skogen. Är man här under våren eller sommaren så kan man njuta av alla blommor och att livet vaknar igen.

Ett ställe att njuta på

Om man bor på Fryksta vandrarhem kommer man att trivas. Det är ett ställe där man kan söka lugnet, men samtidigt se och uppleva mycket. Det finns många sevärdheter runtomkring och naturen ligger nära den gamla byggnaden. På Fryksta vandrarhem är personalen noga med att man ska få en härlig upplevelse. Servicen kan man inte klaga på och om man behöver hjälp med någonting så finns de där för sina gäster. Det är underbart att sova i det huset som en gång var Sveriges första stationshus och man känner historien i väggarna. Passa på att ta med familjen på en minisemester. Det finns massor att göra oavsett årstid.