Lär dig att läsa nyheterna för att tjäna pengar

Det verkar som om ekonomin blir galen, men som entreprenör måste du vara medveten om vad som händer i världen. Journalisten Isabella Cota berättar hur vi förstår de siffror och trender som vi ser varje dag för att tjäna pengar.

För Isabella Cota , en journalist som specialiserat sig på makroekonomiska frågor, kom det ögonblicket av kallfall när hon deltog i ett bröllop i slutet av februari och en vän som var inblandad i hälsoindustrin berättade för henne att vid någon tidpunkt under året skulle aktiemarknaderna kollapsa, stora mängder infektioner skulle uppstå och att om regeringen inte agerade snart skulle en hälsokris som ingen annan inträffa.

Bara några dagar senare skulle National Healthy Distance Day börja, vilket praktiskt taget stoppade landets icke-väsentliga ekonomiska verksamhet.

Kanske tog kraften i spridningen av COVID-19 många överraskande, men Cota hävdar att “många som var vana vid att läsa nyheterna såg pandemin komma och kunde vidta skyddsåtgärder redan före myndigheterna.”

För journalisten är information det bästa verktyget som människor kan få tillgång till gratis för att fatta kritiska beslut för sin hälsa och ekonomi.

“Om du vill investera dina pengar bra måste du förstå pengar och för det måste du läsa nyheter om ekonomi, ekonomi och ja, vetenskap”, sa experten i hennes deltagande i virtual MoneyFest festival.

Men i Mexiko har vi en stigma med siffror och det är mediernas uppgift att förklara för läsaren hur ekonomiska nyheter påverkar deras dagliga liv.

“Om mediet inte landar den informationen är det medierna som misslyckas med allmänheten, inte tvärtom.”